Ако родитељи и предавачи очекују "грешку" и "неуспех", они ће тежити да то и добију од детета.

Ако очекују "успех" и "савршенство", они ће такође тежити да то и добију.

Мозак вашег детета је "механизам успеха". Храни се успехом,вашим признањима, очекивањима и прославама његових достигнућа. Будите успешни у томе!

Морате веровати да је ваше дете способно да научи све чему га учите. Истовремено, дете мора имати веру у ваше знање; мора веровати да га можете подучавати и бити уверено у свој огроман таленат за учење.

Негативни одговори на било какво дечије понашање наравно да не утичу позитивно. Морамо се трудити да користимо позитиван речник када разговарамо са децом. То може бити прави изазов када се оно не понаша пристојно.Неопходно је наћи равнотежу када је у дететовом интересу да реагујете..

Деца се рађају са одређеним потенцијалима и развијају у односу на своје окружење и мотивацију.Деца уче по моделу. Први модел учења је породица, а касније и школа ( васпитачи, учитељи, наставници ). Децу треба прихватити као посебне личности, која се развијају у односу на себе, а не у односу на друге. Деца често опонашају своје родитеље и њихова подршка у остваривању дететовог успеха је од великог значаја.

Ко су уствари успешна деца?

То су деца која имају огромну подршку родитеља и предавача. Деца чији родитељи и предавачи верују у њихов успех, подржавају их у њиховим идејама, помажу и бодре у остваривању жељених циљева. Препознају њихове потенцијале и труде се да на најбољи могући начин помогну да се ти потенцијали и развију.

Улога предавача СуанПан менталне аритметике је такође велика у остваривању успеха. Позитиван став, сигурност и вера предавача мотивишу децу да буду што активнија и заинтересованија за програм. Наравно, интеракција мора да постоји. Дете треба да верује предавачу, да има подршку од стране родитеља и да само буде довољно мотивисано за одређене активности.

Иза успешног детета, а касније и успешног човека стоји много рада, подршке и подстицаја. Успешна деца су самим тим и задовољнија. Предавачи кроз програм менталне аритметике СуанПан настоје да охрабре децу да својим радом и залагањем обогаћују себе и да ће упорношћу све препреке бити савладане. Кроз менталну аритметику СуанПан деца се развијају и успешнија су на свим пољима, а нарочито оне области које су им блиске и интересантне.

Само напред СуанПановци! Успех је пред вама!

Извор: Про Менс